BLOG

Inlegkruisjes bij de aandoening  Lichen Sclerosus.

Veel klanten van Fancy Sew vinden de inlegkruisjes van Fancy Sew een verademing, zeker bij een aandoening  als Lichen Sclerosis, maar ook bij regelmatig terugkerende schimmelinfecties, jeuk en irritaties. 

Ken jij de aandoening Lichen Sclerosus (LS)? Ik kende deze tot voor kort ook niet. Tot enkele klanten mij vertelden dat ze door mijn inlegkruisjes verlichting en zelfs verbetering van klachten ervaren.

Ik laat ze zelf aan het woord (anoniem):

‘Ik wil nog een pleidooi houden voor degenen die Lichen Sclerosus hebben. Dat is een auto immuun aandoening waarbij de binnenste schaamlippen gaan ontsteken en verdwijnen. De ontstekingen gaan gepaard met veel pijn en de huid is dan heel gevoelig. Katoenen wasbare inlegkruisjes zijn dan een uitkomst. Daarnaast moet je medicinale zalf en verzachtende zalf gebruiken, en met de wasbare inlegkruisjes gaat dat niet in je kleren zitten. LS komt veel vaker voor dan je denkt: 3 op de 1000, maar de schattingen gaan omhoog nu er zoveel meer aandacht voor is. Kortom: een belangrijke doelgroep!’

‘Inlegkruisjes aangeschaft om een bijdrage te leveren voor minder plastic. Wat een verschil, ik ben om. Geen nare luchtjes meer, geen gebroei. Voelt heel natuurlijk aan. Ook mijn klachten van LS zijn verminderd. Zo blij mee, had ik veel eerder moeten doen.’

LS is een vrij onbekende aandoening, maar een met grote gevolgen. Onderschat klachten als jeuk en irritatie niet. Ga naar de dokter als het niet over gaat, ookal is dat natuurlijk heel vervelend.

Goh, ik schrik er eigenlijk zelf van…
Ik dacht ik zoek eens even op hoeveel CO2 uitstoot
een pakje wegwerp maandverband veroorzaakt. CO2
terugdringen is een belangrijk doel om
klimaatverandering tegen te gaan.

Over het algemeen wordt geschat dat de productie van
maandverband ongeveer 0,5 tot 1,5 kg CO2 per pakje
van 10 stuks kan uitstoten. Nu zegt dat mij op zich niet
zoveel, dus ik wilde het vergelijken.
Er wordt geschat dat de gemiddelde CO2-uitstoot per
dag per persoon wereldwijd ongeveer 14 kg CO2 per
dag bedraagt.
Dan vind ik die 1,5 kilo CO2 per pakje wegwerp
maandverband dus echt wel veel!!

Dus hierbij een shoutout naar jullie
Fancy-gebruikers💚
You make a difference!!!

Ken je dat? Je hebt nieuwe handdoeken gekocht en wat hangen ze leuk in je je badkamer. Het fleurt er helemaal van op! Je hebt ze na de aankoop wel even gewassen, dat is wel zo fris. Ze zijn ook nog zoooo lekker zacht. Dan ga je douchen en je droogt je af…..
Nou, ja afdrogen? Er gebeurt eigenlijk niets. Het lijkt wel of de handdoeken hun werk niet doen.
Nu doen ze heus wel wat, maar niet zoals je van je oude vertrouwde handdoeken gewend was.
Met wasbaar maandverband is dat eigenlijk ook zo. Ze werken op hun best als je ze een aantal keer gewassen hebt. Tot die tijd kun je ze best gebruiken, maar weet dat het alleen maar beter wordt
Inlegkruisjes… mijn ervaring is dat daar eigenlijk niet over gesproken wordt. Ik denk dat men zich een beetje schaamt voor het feit dat alleen een onderbroek dragen niet genoeg is en dat het vies is of je dat vies bent.
Maar niets is minder waar. Afscheiding is juist jouw reinigingssysteem van je vagina.
Bovendien produceer je extra vocht als je opgewonden bent, ook dat is heel nuttig. Vrijen wordt anders een pijnlijke aangelegenheid.
Tja, en dan doet de zwaartekracht zijn werk…
Al met al niets om je voor te schamen. Gebruik je hier nog steeds wegwerp inlegkruisjes voor en wil je over op iets duurzamers. Doe dan net als ik, en veel anderen, stap dan over op wasbare inlegkruisjes. Geloof me ze zijn echt heel comfortabel, de drukkertjes voel je niet en je stopt ze zo in de was.

Wist je dat je de inlegkruisjes van Fancy Sew binnen een jaar hebt terugverdiend? Dat is sneller dan zonnepanelen en pak wegwerp-inlegkruisjes kost gemiddeld €2,50 voor 30 inlegkruisjes. Je hebt dus 12 pakken per jaar nodig. Dat is 30 euro. Ons rainbowsetje met 6 stuks kost 24,95. Daarmee kom je een heel eind! En de inlegkruisjes van Fancy Sew gaan echt járen mee!!

Ik schrok van de week. Een vlaamse wasbare luier-webshop stopt ermee omdat door de inflatie en andere kostenstijgingen de verkopen heel erg waren gedaald. Wat ontzettend jammer dat mensen in tijden van inflatie dus blijkbaar minder kiezen voor de duurzame variant, terwijl deze zichzelf vaak terugverdient en je dus eigenlijk goedkoper uit bent.

 

Van groot naar klein!
Het XXL- verband (ook te gebruiken als kraamverband) is 35cm lang. En de kleinste, het inlegkruisje is 19cm lang.
Ook het absorptie-vermogen neemt toe als je kijkt van klein naar groot. Er is dus voor elk wat wils. De inlegkruisjes voor elke dag of als back-up bij bijvoorbeeld een cup of tampon. En maand-, nacht-, XXL-verband afhankelijk van de zwaarte van je menstruatie. De XXL-verbanden worden bijvoorbeeld veel in de nacht gebruik bij rugslapers, dan is die lengte nodig.
REUSE oftewel herbruikbaar. Het keer op keer gebruiken van producten die toch al bestaan is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid.
Die producten moeten daar wel geschikt voor zijn natuurlijk. Wegwerpbekertjes kunnen natuurlijk niet in de vaatwasser😃.
Dat zelfde geldt voor wegwerpinlegkruisjes, die kunnen niet in de wasmachine.
En hoe ‘bio’ ze ook mogen zijn, ze worden geproduceerd voor slechts eenmalig gebruik.
Herbruikbare inlegkruisjes zijn dus ook anders dan ‘gewone’ inlegkruisjes. Je kunt een plakstrip nou eenmaal niet wassen. Vandaar dat herbruikbare inlegkruisjes vleugels hebben met een klein drukkertje erop. Zo blijven ze toch op hun plek zitten. Works like a charme💚. Die drukkertjes voel je echt niet.
En ze gaan heeeeeeeeeeeel lang mee!
Duurzaam: dat moet je gewoon doen!
De waardering van fancysew.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 33 reviews.